Освіта без виховання помилкова та небезпечна...

20.12.2018

Школярі з величезним інтересом дивляться на навколишній світ,але бачать не все, іноді навіть не помічають головного.

Екологічний стан нашої планети і тенденція до його погіршення вимагає від нас розуміння ситуації, що склалася і свідомого ставлення до неї.

Сьогодні перед нами стоїть дуже важливе завдання - виховати не тільки висококультурну людини, а й творчу особистість, яка усвідомлює свою відповідальність за стан навколишнього середовища, за стан нашої з вами планети. 


А чи може екологічна освіта бути цікавою? Звісно так. 

Яскравий тому приклад  – екологічна година «Земна вода – землі життя», яка була організована і проведена на базі районної центральної бібліотеки для учнів 9-10-х класів Новотроїцької загальноосвітньої школи №1.
Захід приурочено до проведення Всеукраїнського конкурсу «До чистих джерел».

Провідний інженер відділу водних ресурсів Новотроїцького управління водного господарства Тетяна Андріїшина підготувала для школярів інформацію про водні ресурси району та роль зрошувальної системи в землеробстві нашого регіону.
Також учні переглянули слайдову презентацію «Цікаві факти про воду» та прийняли участь у веселій вікторині «З посмішкою по країнам».

Тетяна Андріїшина зазначила, що проблеми навколишнього середовища, і зокрема водних ресурсів, мають турбувати всіх нас. Ми не повинні бути байдужими до природи, а маємо берегти і примножувати її багатства.

Світ, що оточує дитину, це, перш за все, світ природи з безмежним багатством явищ, з невичерпною красою. Тут, в природі, вічне джерело дитячого розуму.