Наш марафонець та передовик виробництва!

29.11.2018

Спокійний, врівноважений, зібраний, добрий, скромний – так характеризують заступника начальника Сиваської експлуатаційної дільниці Новотроїцького управління водного господарства БУВР нижнього Дніпра його колеги та підлеглі.

Микола Депутатов всю свою трудову діяльність присвятив сільському та водному господарству. Трудовий стаж сягнув понад 37 років. Розпочинав працювати різноробочим у колгоспі «Степовий», потім обслуговував дощувальні машини «Фрегат», паралельно вступив до Херсонського сільськогосподарського інституту та отримав диплом за спеціальністю "Інженер-гідротехнік".

Ось декілька фактів:

· У 1993 році працював гідротехніком підрозділу господарства;

· у 1995 році став головним гідротехніком;

· з 1998 року був переведений у Новотроїцьке управління зрошувальних систем на посаду заступника Сиваської експлуатаційної дільниці.

Майже 20 років Микола Олександрович керує процесами експлуатації 47 свердловин вертикального дренажу, перекачувальних насосних станцій на Сиваському скидному каналі та об’єктів горизонтального дренажу. Веде контроль за роботою дренажних свердловин, які захищають населені пункти та орні землі від підтоплення.

За підсумками оглядів міжгосподарських об’єктів дренажні насосні станції Сиваської експлуатаційної дільниці займали призові місця, а у 2017 та 2018 роках посіли почесне І місце.

Микола Депутатов вдало поєднує роботу і спорт. Дитинство, юнацькі та молоді роки присвятив футболу, захищав честь школи. Пізніше грав у футбольній команді колгоспу «Степовий». Залишив улюблену гру у 2000 році.

Однак заняття фізичною культурою не припинив. Будучи непрофесійним легкоатлетом, 55-річний чоловік активно займається бігом, долаючи марафонські дистанції – понад 42 км. Вони точно не для слабаків!

За всю історію Новотроїцького району марафонську дистанцію подолали 4 бігуни, один з них – Микола Депутатов. Він неодноразовий переможець легкоатлетичних забігів «Десант–44», присвячених річницям визволення Херсона; традиційних кросів «Сиваш» (до переправи на Сиваші), присвячених Дню Перемоги; учасник Київського міжнародного марафону. Останні досягнення – бронзовий призер міжнародного напівмарафону у Запоріжжі, який відбувся у 2018 році. До речі, ці змагання отримали найвищу оцінку – п’ять зірок від Європейської легкоатлетичної асоціації.

Микола Депутатов вважає, що слід постійно тримати в чистоті думки, душу і тіло. Чоловік упевнений: код здоров’я закладений у мозку людини, фізіологічна старість, на його думку, розпочинається у 72 роки. Тобто до цього віку будь-хто з нас повинен почуватись як у 30 чи 40 років.