Тренування на тему «Дії органів управління та сил цивільного захисту територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Херсонської області та її ланок у разі виникнення надзвичайної ситуації на Кременчуцькій ГЕС»

28.11.2018

У залі засідань Каховської районної державної адміністрації, у селекторному режимі формат онлайн-конференції на місцях, відбулося тренування на тему «Дії органів управління та сил цивільного захисту територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Херсонської області та її ланок у разі виникнення надзвичайної ситуації на Кременчуцькій ГЕС», в якій прийняв участь в.о. начальника Каховського міжрайонного управління водного господарства Іван Бучко.

З метою злагодженого та своєчасного реагування на можливу надзвичайну ситуацію відпрацьовано схему дій у разі катастрофічного затоплення певних територій району.

У Каховському районі до зон можливого затоплення (підтоплення) у разі підвищення рівня води у річці Дніпро частково потрапляють такі населені пункти: с. Чорнянка, смт. Любимівка, с. Василівка, с. Софіївка Любимівської об’єднаної територіальної громади.

У населених пунктах, які можуть підтоплюватися, приведені у дію збірні та приймальні евакуаційні пункти, організацію яких сплановано заздалегідь фахівцями сільських рад. Кожен з учасників навчання професійно виконав свої функціональні дії та покладені на нього обов’язки.