Засідання Басейнової ради річок Приазов'я

30.10.2018

30 жовтня 2018 року в м. Мелітополь у Таврійському державному агротехнологічному університеті відбулись збори щодо утворення Басейнової ради річок Приазов’я.

Основними завданнями басейнової ради є вироблення пропозицій та забезпечення узгодження інтересів підприємств, установ та організацій у галузі використання і охорони вод та відтворення водних ресурсів у межах басейну річок Приазов’я; узгодження інтересів та координації дій заінтересованих сторін та сприяння забезпеченню інтегрованого управління водними ресурсами; забезпечення досягнення «доброго» екологічного та хімічного стану масивів вод; сприяння розробленню та реалізації програм і проектів технічної допомоги, залученню інвестицій для виконання заходів, спрямованих на покращення екологічного стану річкового басейну.

Під час заходу відбулось обрання робочих органів та затвердження регламенту роботи зборів заінтересованих сторін щодо формування складу Басейнової ради річок Приазов’я, формування складу Басейнової ради, розгляд проекту Положення, обрання голови Басейнової ради та його заступника, утворення секретаріату, затвердження його структури та обрання виконавчого секретаря.

Від Херсонської області були представники: Пузанов Андрій Олександрович – заступник начальника Басейнового управління водних ресурсів нижнього Дніпра, Волошин Микола Миколайович – помічник декана з навчальної роботи факультету водного господарства, будівництва та земельного устрою ДВНЗ «Херсонський державний аграрний університет».