Працівники Херсонського облводресурсів відвідали історичні пам’ятки Запорізької області

01.10.2018

29 вересня 2018 року колектив Херсонського обласного управління водних ресурсів завітав у Запорізьку область.

Культурна програма включала в себе відвідування національного заповіднику «Хортиця» та національного історико-археологічного заповідника «Кам'яна Могила».

Працівники відвідали батьківщину Запорозького козацтва − острів Хортиця, на якому знаходиться відтворена реконструкторами старовинна козацька фортеця, де будови і декор виконані в національних традиціях.

Учасники екскурсії познайомилися з життям та побутом українських козаків, побачити як жили козаки на Січі, вели хазяйство, що робили у пушкарні, де розташовувалися будинок кошового отамана і церква. Національний колорит, що панує на козацьких землях, надовго залишить приємні спогади.

Відвідавши театр «Запорозькі козаки» колектив занурився у минуле і потрапив у героїчну епоху українських лицарів. Тут можна було познайомитися з традиціями запорозьких воїнів, переглянути постановку із захоплюючими трюками на конях, бойові та щоденні козацькі забави. Усіх бажаючих козаки покатали на конях.

А після відвідування національного історико-археологічного заповідника «Кам'яна Могила» усі присутні були захоплені    цією унікальною пам'яткою геології і археології. Кам’яна могила - це пісковиковий пагорб, в гротах і печерах якого містяться кілька тисяч петрогліфів – наскальних малюнків стародавніх людей, що жили і кочували в  степах.

Подорожі завжди дарують кожному незабутні враження і позитивну енергетику найзаповідніших місць України.