Міжнародний день людей похилого віку

28.09.2018

1 жовтня в усьому світі щорічно відзначається Міжнародний день людей похилого віку.

Цей день – свідчення глибокої поваги і цивілізованого ставлення українського суспільства до найстарших представників громади, які закладали матеріальну й духовну базу незалежної держави.

Завданням держави і суспільства в цілому є створення належних умов життя, а також розвиток системи соціального захисту пенсіонерів, інвалідів, одиноких непрацездатних громадян, людей літнього та похилого віку, для яких позаду залишився період продуктивної праці.

Літні люди, проживши довге життя і набравши великого життєвого досвіду, на старості все ж майже завжди потребують допомоги і захисту, просто підтримки. Багатий досвід, відмінні професійні навички та мудрість, якої ще не достатньо у підростаючого покоління не захищають літню людину, коли вона втрачає здоров’я та впевненість у своїх силах.

Колектив Херсонського обласного управління водних ресурсів не залишається байдужим і робить все для того, щоб колишні працівники похилого віку, ветерани праці, війни відчували постійну підтримку, повагу і турботу, щоб ніхто з них не почувався забутим чи залишеним наодинці зі своїми проблемами.

Ми повинні про це пам’ятати кожного дня і робити все для того, щоб утверджувати технології соціального розвитку людей похилого віку, їхньої соціалізації з навколишнім світом, який постійно змінюється.