Підготовка кваліфікованих кадрів Чаплинського УВГ

28.09.2018

Сьогодні ринок робочої сили демонструє дедалі більший попит на робітника широкого профілю, здатного працювати на різних робочих місцях і в різних галузях. Для водогосподарської галузі однією з ключових робітничих професій є професія машиніста насосних установок.

Саме тому, для забезпечення у Чаплинському управлінні водного господарства створення резерву кваліфікованих кадрів робітничих професій на навчання до Каховської технічної школи з 24 вересня 2018 року направлено 8 працівників.

В Україні діють лише дві технічні школи (одна з них – Каховська), які готують фахівців робітничих професій за спеціальністю «Машиніст насосних установок», що в майбутньому працюватимуть  на зрошувальних системах у степових районах півдня України та забезпечуватимуть високі врожаї сільськогосподарської продукції.

Навчання проводять висококваліфіковані викладачі технічної школи Бурлай Віктор Анатолійович та Зуй Віктор Олександрович. Маючи значний досвід роботи вони готують фахівців, які відповідають вимогам сьогодення.

Програма навчання складена таким чином, щоб по ній можно було навчити машиніста насосних установок виконувати роботи передбачені кваліфікаційними характеристиками у відповідності до технічних умов та норм, встановлених на підприємстві. Для кожної спеціальності в Каховській технічній школі кабінети теоретичної підготовки обладнані та укомплектовані навчальними зразками.

Після закінчення навчання слухачу видається свідоцтво державного зразка.

Також, з початку 2018 року пройшли навчання в Каховській технічній школі і отримали професії:

- машиніст насосних установок – 20 працівників;

- електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування – 8 працівників.