#Яприбрав_ТвояЧерга

14.09.2018

Екологічна акція «Міжнародний день чистих берегів» (International Clean Beach day), проводиться за підтримки Європейського Союзу та інших міжнародних організацій кожен рік у 3-ті вихідні вересня, і проходить по всьому світу. Зокрема, цього дня проводяться акції на узбережжях річок, морів та океанів, з метою попередження забруднення побутовими відходами водних ресурсів. Захід започатковано у 1986 році і з кожним роком він набуває все більшої популярності.

Проблема засмічення побутовим сміттям для річок, морів та океанів набрала глобальних масштабів. Велика тихоокеанська сміттєва пляма сягає розмірів, які дорівнюють чотирьом площам України. Є нагальна необхідність зупинити перенос сміття водними шляхами. З цією метою більшість країн світу долучається до заходу з прибирання узбережь - Міжнародного дня чистих берегів.

Херсонське облводресурсів вважає за доцільне підтримати ініціативу проведення такого заходу і в Херсонській області.

14 вересня 2018 року Херсонське обласне управління водних ресурсів спільно з Херсонською міською дитячою громадською екологічною організацією «Ластівка» організували прибирання сміття на правому березі Дніпра. У заході взяли участь представники колективу облводресурсів та біля 50 вихованців еколого-натуралістичних гуртків Херсонського Центру дитячої та юнацької творчості, центру екологічної культури та виховання «Дивосвіт», учні загальноосвітніх закладів та члени ХМДГЕО «Ластівка».