У Херсонській області у вересні планується проведення Дня малих річок та водойм

31.08.2018

Протягом вересня по всій території України проходитимуть екологічні акції присвячені Дню малих річок і водойм. Тисячі людей чистять береги річок, озер і ставків, визначають забрудненість води, саджають дерева, організовують інформаційні кампанії.

До речі, рік від року екологічна акція набуває все більший масштаб. Разові заходи поступово переростають в довгострокові програми. Небайдужі люди беруть під свою опіку ділянки річок, за чистотою яких стежать постійно, а не тільки один місяць в році.

Суть руху чистильників річок полягає не тільки в тому, щоб очистити прилеглі до їх населених пунктів водойми і надалі не допускати їх забруднення, але і в тому, щоб сформувати активне ставлення до екологічних проблем з боку суспільства, особливо з боку підростаючого покоління.

Збереження малих річок - обов’язок кожного з нас. Тому, ми повинні берегти і підтримувати їх екологічний стан.

Враховуючи актуальність тематики, а також, з метою підвищення  екологічної свідомості і обізнаності громадськості щодо проблем, пов’язаних з водним фактором, з метою об’єднання зусиль, спрямованих на поліпшення стану водних об’єктів області, Херсонське облводресурсів організовує відзначення Дня малих річок та водойм в області шляхом проведення семінарів, круглих столів, відкритих уроків, лекцій та вдосконалення еколого-просвітницької роботи з питань охорони водних ресурсів серед місцевого населення, особливо молоді, висвітлення зазначених заходів у засобах масової інформації, проведення конкурсів дитячих малюнків та фото.

Запрошуємо до співпраці громадські об'єднання, волонтерські організації, школярів, студентів, екологів так як лише спільними зусиллями можливо зберегти водні ресурси Херсонщини.

Вода – це народне багатство, основа життя, бережіть її!