У Новотроїцькому районі збільшили площу зрошуваних земель

07.10.2014

07 жовтня 2014 року в селі Чкалове Новотроїцького району, на землях фермерського господарства “Даніїл та СД” відбувся запуск напірного польового поливного водопроводу, модернізованого  в рамках проекту USAID “Вода для агросектору”. У заході взяли участь перший заступник голови обласної державної адміністрації Ігор Шепелєв, голова райдержадміністрації Андрій Євстратов, директор відділу економічного розвитку бюро Європи, Євразії USAID/Вашингтон Том Роудз та директор офісу економічного зростання регіональної Місії USAID в Україні, Білорусі, Молдові та на Кіпрі Стівен Гонйе.

Відкриваючи церемонію, перший заступник голови районної державної адміністрації Юрій Коцегубов зазначив, що модернізація цього водопроводу дасть змогу збільшити площу зрошуваних земель до 240 га, підвищить дохідність сільськогосподарської діяльності та збільшить кількість робочих місць для мешканців села. Також він ознайомив присутніх з метою проекту розповівши, що його загальна вартість становить 2 млн грн, з яких внесок  фермерського господарства – 200 тис. грн, внесок USAID – 1 млн 800 тис грн. За ці кошти було закуплено майже 4 км поліетиленових водопровідних труб і супутніх деталей, забезпечено запуск системи польового трубопроводу для підключення дощувальної машини “Фрегат” та проведено монтажні роботи.

Виступаючи перед присутніми, перший заступник голови облдержадміністрації Ігор Шепелєв відмітив, що реалізація цього проекту сприятиме відновленню інфраструктури систем водопостачання, покращенню економічної спроможності сільських виробників, конкурентноздатності сільських громад, шляхом відновлення їх доступу до водних ресурсів. Також, у ході заходу відбулося урочисте перерізання червоної стрічки та пробний запуск дощувальної установки “Фрегат”.

http://www.oda.kherson.ua/ua/news