Андрій Путілов привітав працівників інституту зрошуваного землеробства НААН із 125-ою річницею заснування

03.10.2014

«Інститут зрошуваного землеробства НААН – це осередок найновіших знань та технологій, що дозволяють розвиватися сільському господарству Херсонщини і усієї України, а нашим товаровиробникам – іти в ногу з часом та виходити на європейський ринок», - сказав голова обласної державної адміністрації Андрій Путілов на засіданні Президії НААН, присвяченому 125-річчю інституту зрошуваного землеробства НААН на тему «Наукові основи стратегії розвитку землеробства на Півдні України».

Очільник області у своєму вітальному слові звернув увагу і на те, що, не зважаючи на всі розмови, які ведуться, система меліорації Херсонської області приватизована не буде ні за яких умов: «Це моя принципова позиція. Наше завдання – забезпечити водою кожне господарство кожного району області. І ми будемо цього прагнути».

Андрій Путілов висловив подяку ветеранам праці, які доклали неабияких зусиль, щоб  відродити економіку області після війни: «Низький вам уклін, дорогі ветерани! Ми, ваші наступники, зробимо все, аби триматися ваших тодішніх темпів».

Також у ході урочистостей працівників інституту зрошуваного землеробства НААН нагородили за багаторічну сумлінну працю та активну участь у науковому супроводі виробництва сільськогосподарської продукції Херсонської області та з нагоди святкування 125-ї річниці створення Інституту почесними грамотами та подяками.

Крім того, голова облдержадміністрації взяв участь в урочистому відкритті музею при інституті зрошуваного землеробства, ознайомився із основними експонатами, а також поспілкувався із директором інституту Раїсою Вожеговою.

http://www.oda.kherson.ua/ua/news