На нас очікують корисні справи

23.09.2014

З перших кроків життя людина не може обійтись без води, бо вода – необхідна умова життя. На всіх етапах свого розвитку людство пізнавало суть однієї з найважливіших речовин на світі – води і усвідомлювало головну істину: вода є всюди і без неї не може обійтись ніщо живе. І не дивно, що сліди давніх цивілізацій знайдено саме на берегах річок.
А наразі давайте запитаємо себе, чи стає нам зле від погіршення стану річок, чи ми вже звикли бачити наші річки замуленими, з недоглянутими прибережними смугами.
Природою закладено так, що річки, в тому числі і малі, мають здатність до  самоочищення, але  недбале ставлення до водних ресурсів, як до безоплатного дару природи та порушення охоронного законодавства зводить нанівець її зусилля, приводячи до забруднення, різкого погіршення якості води, вичерпання.
Враховуючи екологічні проблеми протягом вересня місяця на території України проходять акції присвячені Дню малих річок і водойм. Тисячі людей чистять береги річок, озер і ставків, визначають забрудненість води, саджають дерева, організовують інформаційні кампанії.
На території нашого району протікає річка Дніпро з численними притоками, а саме: Конка, Чайка та інші, знаходиться велика кількість природних водних об’єктів – озер, і штучних водойм - ставків, які використовуються для розведення риби та для поливу сільськогосподарських культур. Водні об’єкти є в кожній сільській та міській радах. Програми різних рівнів, які націлені на охорону, розвиток водного господарства майже не фінансуються, тому треба повертатися до перевіреного часом досвіду селян – господарств, красу водних об’єктів досягати власною працею та турботою. Дбайливо ставитися до навколишнього природного середовища треба вже зараз, за принципом: все, що я взяв від природи, - я взяв у борг, і все, що я викинув у довкілля і, що є невластивим для нього, - це злочин супроти самого себе.
Приморським управлінням водного господарства затверджені, як інформаційні так і практичні, заходи щодо проведення Дня малих річок. Приєднуйтесь !