У Каховському управлінні проведено Єдиний день інформування населення

22.09.2014

У Каховському міжрайонному управлінні водного господарства 19 вересня 2014 року було проведено Єдиний день інформування населення району на тему: «Забезпечення миру і реалізації європейського вибору – пріоритети розвитку України».
У рамках даного заходу були проведені: у Каховському управлінні круглий стіл на тему «Забезпечення миру і реалізації європейського вибору – пріоритети розвитку України»; на Богданівській експлуатаційній дільниці – лекція-бесіда щодо обговорення змісту закону України про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей; на Каховській та Плодівській зрошувальних дільницях пройшла лекція-бесіда щодо відзначення Міжднародного дня пам’яті жертв фашизму.
Під час проведених заходів присутні дійшли висновку, що прийняті  Верховною Радою України рішення, мета яких поглиблення євроінтеграції України та забезпечення миру в країні,  є доленосними для українського народу.
Доповідачі акцентували увагу на тому, що синхронно з Європарламентом Верховна Рада України 16 вересня 2014 року ратифікувала Угоду про Асоціацію України з Європейським Союзом. Ратифікація Угоди має історичне значення, є одним з ключових моментів наближення Української держави до європейських цінностей та стандартів життя, символом долі і прагнень народу, людей, які пожертвували своїм життям та здоров’ям заради кращої долі країни.
День пам’яті жертв фашизму - це День пам’яті десятків мільйонів людей, які загинули під час Другої світової війни. Цей день нагадує нам про всіх загиблих, закатованих у фашистській неволі та про тих, хто помер в тилу від голоду та поневірянь.
Ніхто не забутий, ніщо не забуто.
В ході лекції було відзначено, що враховуючи воєнно-політичну ситуацію,  коли Україна знову зазнає військового вторгнення і на Сході країни гинуть наші солдати, утвердження у суспільній свідомості ідеалів миру стає як ніколи актуальним.