Громадськість була проінформована про використання бюджетних коштів Херсонським облводресурсів

23.07.2014

23 липня 2014 року Херсонське обласне управління водних ресурсів під час проведення зустрічі з громадськістю проінформувало присутніх про стан використання бюджетних коштів на утримання та експлуатацію водогосподарських організацій облводресурсів за І півріччя 2014 року.
На даному засіданні були присутні представники громадської організації «Ваше право +», Херсонської обласної громадської організації «Центр духовної терапії та реабілітації «Відновлене життя», Цюрупинської районної громадської організації «Олешківський спас»,  «Партнерство у сталому водопостачанні сільського господарства» Інституту розвитку аграрних ринків та інших громадських організацій області; начальник Каховського міжрайонного управління водного господарства та Цюрупинського МУВГ, спеціалісти облводресурсів та представники ЗМІ.
Відкрив захід заступник начальника Херсонського облводресурсів Георгій Ємченко. Він ознайомив присутніх з особливостями водогосподарсько-меліоративного комплексу Херсонщини, з основним його характеристиками та показниками.
Основне питання порядку денного засідання у своїй доповіді висвітлила заступник начальника відділу економіки Херсонського облводресурсів Людмила Гурська. Вона зосередила увагу на тому, що фінансування діяльності водогосподарських організацій області з державного бюджету у 2014 році здійснюється за програмою 2407050 «Експлуатація державного водогосподарського комплексу та управління водними ресурсами». 
Згідно кошторису доходів і видатків  з державного бюджету за 6 місяців поточного року в цілому по облводресурсів на експлуатацію водогосподарського комплексу по загальному фонду отримано 62 339 тис. грн., або 43,8% річних призначень.
В умовах обмежених обсягів фінансування загального фонду державного бюджету, для забезпечення безперебійної роботи державного водогосподарського комплексу та ефективного управління водними ресурсами особлива увага приділялась нарощуванню обсягів власних надходжень.
За 1 півріччя 2014 року в цілому по облводресурсам  від надання платних послуг надійшло коштів на спеціальні рахунки організацій всього  на суму 79 109,4 тис.грн., у т. ч.
- від надання платних послуг, пов’язаних з подачею води на зрошення у сумі 78699,5 тис.грн.;
- від господарської діяльності  в цілому по облводресурсів - 192,5 тис.грн.;
- від здачі в оренду - 63,5 тис.грн., ;
- від реалізації майна надійшло  153,9 тис.грн.
    Із загальної суми коштів, які надійшли на рахунки водогосподарських організацій по загальному та спеціальному фонду, використано:  
- на оплату праці 43788,тис.грн.;
- нарахування на заробітну плату, виплата пенсій, оплата податків та зборів -16231,04 тис. грн.;
- оплата електроенергії на виробничі потреби -67 177,8 тис.грн;
-на поточний ремонт та придбання матеріалів, обладнання для ремонтів - 1802,8 тис. грн., у т.ч. на ремонт насосних станцій -1157,0 тис. грн..;
- поточний ремонт механізмів, транспортних засобів та придбання запчастин - 672,3 тис.грн.;
- придбання паливно-мастильних матеріалів - 1698,9тис.грн.;
- придбання спецодягу - 144,8 тис.грн.;
- капітальний ремонт гідротехнічних споруд, насосних станцій - 1135,4 тис. грн.;
- придбання обладнання  і предметів довгострокового користування - 1317,7 тис. грн.
- оплату комунальних послуг - 1250,9 тис.грн.;  
У І півріччі 2014 року завдяки вжитим заходам з енергозбереження, а саме використанню трансформаторів малої потужності, багатотарифних лічильників, встановленню сонячних батарей  підвідомчими облводресурсів організаціями було зекономлено 2,567 млн. грн..
Обсяги бюджетних асигнувань на оплату праці забезпечили у І півріччі середньомісячну заробітну плата штатних працівників облікового складу, які утримуються за рахунок коштів загального фонду державного бюджету, у розмірі 1886 грн. і перевищила законодавчо встановлений розмір мінімальної заробітної плати у 1,4 разів.