У Скадовському районі обговорили питання підвищення ефективності використання земель сільськогосподарського призначення

16.06.2014

«Сьогодні в області розроблена електрона модель використання земель сільськогосподарського призначення в розрізі кожної сільської ради, що сприяє контролю над ефективним використанням таких земель. Актуальним питанням є наповнення місцевих бюджетів. За нашими підрахунками додаткові надходження до обласного бюджету можуть сягати від 40 до 70 млн гривень», - наголосив голова обласної державної адміністрації Юрій Одарченко під час наради з питань підвищення ефективності використання земель сільськогосподарського призначення, трудових ресурсів та забезпечення збільшення надходжень до місцевих бюджетів, яка відбулася 16 червня 2014 року у Скадовському районі.

У свою чергу, директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Віталій Ярмак відзначив, що з метою аналізу ефективного використання земель сільськогосподарського призначення в Скадовському районі була проведена інвентаризація всіх сільськогосподарських земель району.

За словами директора Департаменту, на Скадовщині налічується 79,3 тис. га ріллі, яка використовується: сільськогосподарськими підприємствами — 14,5 тис.га або 18,3% від загальної площі; фермерськими господарствами — 10,7 тис.га або 13,5%; господарствами населення — 54,1 тис.га або 68,2%.

Заступник начальника Головного управління Міндоходів у Херсонській області Валерій Шмурянов провів аналіз по кожному фермерському господарству сільських рад району. У результаті цього виявлені додаткові джерела поповнення місцевих бюджетів за умови використання найманої праці з належним оформленням супутніх документів та сплати податку з доходів фізичних осіб. 

Наостанок голова облдержадміністрації Юрій Одарченко зазначив, що 01 серпня 2014 року буде проведено аналіз виконання поставлених перед районами завдань щодо наповнення бюджетів різних рівнів.