Привітання Голови Державного агентства водних ресурсів України з Днем працівників водного господарства

01.06.2014

Шановні працівники водогосподарської галузі!
Дозвольте привітати вас з вашим професійним святом – Днем працівників водного господарства!
Щорічно Україна відзначає День працівників водного господарства, який у низці професійних свят держави займає почесне місце. Саме встановленням офіційної дати відзначення професійного свята всіх працівників водогосподарської галузі визначається ваш вклад у розвиток водного господарства, меліорації земель та управління водними ресурсами.
Водогосподарсько-меліоративний комплекс, яким управляє багатотисячний колектив водогосподарників, безперебійно забезпечує населення і галузі економіки водними ресурсами, від злагодженої роботи яких у значній мірі залежить стабільність національної економіки у цілому. Цю відповідальну справу здійснюють фахівці, які є справжніми професіоналами і володіють ситуацією на теренах всієї держави.
Наші спільні зусилля сприяють реалізації державної політики з питань управління водними ресурсами за басейновим принципом, розвитку водного господарства і меліорації земель, впровадженню нових досягнень  науки і техніки, а також здійсненню заходів, пов’язаних із запобіганням шкідливій дії вод і ліквідацією її наслідків, включаючи протипаводковий захист сільських населених пунктів.
Як і щороку, у період формування та проходження цьогорічної весняної повені працівниками галузі були здійснені всі необхідні заходи для забезпечення ефективного функціонування водогосподарсько-меліоративного комплексу та запобігання шкідливій дії вод – проведені екологічні попуски, здійснені водообміни у водосховищах комплексного призначення, продовжується робота з екологічного оздоровлення басейнів річок.
Ми активно працюємо над вдосконаленням водного та дозвільного законодавства  з метою приведення його до норм права Європейського Союзу. Продовжується робота над формуванням територіальних органів.
І хоча цьогорічні події, що відбуваються у нашій країні, привнесли і у роботу галузі деякі структурні зміни, однак я впевнений, що всі ми разом – і спеціалісти галузі, і весь український народ, подолаємо всі загати на нашому шляху до нормального життя у єдиній Україні.
Висловлюю вдячність усім працівникам водогосподарської галузі за наполегливість і послідовність у розв’язанні як водних, так і екологічних проблем України.
Бажаю вам міцного здоров’я, щастя, благополуччя, успіхів у нелегкій праці щодо збереження та оздоровлення навколишнього природного середовища!

Голова Держводагентства                                           Василь Сташук