По праці й винагорода

30.05.2014

Минув час тривоги та сумнівів за початок поливного періоду на Херсонщині. Водою вчасно заповнилась побудована для забезпечення вологою безкраїх степів Скадовського та Голопристанського районів з самопливним зрошенням (1956-1966р.р) та з механічним підйомом води (1976р.) Краснознам’янська зрошувальна система.
З 1985 року Приморське управління водного господарства обслуговує 240,5км каналів зрошення. В тому числі частину Краснознам’янського магістрального каналу - 48,9 км, розподільчих -36,2 км, скидних – 77,8 км і дренажних – 77,6км. Для подачі води сільгоспвиробникам побудовано 11 насосних станцій зрошення. У 2013 році загальна площа поливу по району склала 14,6 тис. га.
Завдяки винахідливості, працьовитості працівників управління підтримується в належному стані вся меліоративна система, особливо зрошувальна – насосні станції зрошення, гідротехнічні споруди, мережа трубопроводів, виконуються заплановані ремонтно-експлуатаційні і доглядові роботи, договірні зобов’язання з подачі, такої необхідної для вирощування сільськогосподарських  культур, води.
Наш колектив, що нараховує двісті сорок три фахівця – це поєднання досвіду, мудрості й молодості. Гідні люди. Про кожного з них можна сказати багато доброго, тому по праці й винагорода. З нагоди професійного свята Дня водного господарства працівники будуть нагороджені грамотами Державного водного агентства, Херсонського обласного управління водних ресурсів, Приморського управління водного господарства, грошовими преміями та словами безмежної подяки. Всім хто працює в цій системі, хочеться побажати, насамперед, здоров’я, успіхів у обраній справі, бо коли бачиш результат своєї праці, хочеться жити на землі і робити добро.