Водоподача проводиться в повному обсязі згідно договірних зобов’язань

05.06.2014

Невеликі дощі, що пройшли на території Чаплинського району Херсонської області в кінці травня та на початку червня, майже не вплинули на хід поливу сільськогосподарських культур.
Станом на 05 червня поточного року по Чаплинському району полито 36 тис га фізичної площі. Виконано 52,5 тис га гектарополивів. Кратність поливу склала 1,5 рази. Краплинним зрошенням охоплено 1315 га, землі-«супутники» полито на площі 1881 га.
Для поливу сільськогосподарських культур водокористувачам подано 28951,9 тис. м3 зрошувальної води. В роботі задіяні 30 насосних станцій зрошення з 32 наявних в управлінні.
Водоподача здійснюється в повному обсязі, згідно договірних зобов’язань та поданих заявок.
Облік поданої насосними станціями води проводиться за допомогою встановлених приладів обліку, які відповідають сучасним технологіям та забезпечують оперативний збір інформації. На відкритій мережі водооблік проводиться по фіксованих та тарованих руслах. При заборі води мотопомпою або СНП – за допомогою механічних лічильників.
Спеціалістами управління також постійно проводиться консультаційна робота та надається дієва допомога водокористувачам з різних питань.