Облдержадміністрацією підготовлено проект ЗУ «Про внесення змін до Закону України «Про меліорацію земель»

22.05.2014

«Меліорація земель має неабияке значення для розвитку сільського господарства, надаючи, перш за все, стійкість цієї галузі народного господарства, оскільки забезпечує більш стабільні валові збори сільськогосподарських культур, дозволяє продуктивніше використовувати земельний фонд», - сказав голова облдержадміністрації Юрій Одарченко під час засідання колегії обласної державної адміністрації.

У ході перебігу заходу, яке відбулсь 21 травня 2014 року, начальник юридичного управління апарату облдержадміністрації Дмитро Ільченко ознайомив присутніх із проектом Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про меліорацію земель» (щодо особливостей відновлення систем меліорації)».

«Зокрема, документом передбачено внесення змін до деяких нормативно-правових актів. Так, відповідно до статті 23-1 «Особливості відновлення систем меліорації на орендованих земельних ділянках» особа, що використовує на праві оренди земельну ділянку, що віднесена до зрошуваних земель, але система меліорації на якій фактично відсутня або не функціонує у зв’язку із повним зруйнуванням, має право на проведення її відновлення відповідно до вимог цієї статті», - поінформував під час свого виступу Дмитро Ільченко.