Ігор Швайка: Зменшення витрат сільгоспвиробників на електроенергію для зрошення буде закріплено законодавчо

20.05.2014

Зменшення витрат сільгоспвиробників на електроенергію для зрошення буде закріплено законодавчо. Про це 20 травня під час робочого візиту до Херсонської області заявив Міністр аграрної політики та продовольства України Ігор Швайка.

«Для Херсонщини і для України в цілому розвиток зрошувального землеробства – одне із стратегічних питань. Херсонська область має чи не найбільше зрошуване поле. Перед регіоном стоїть завдання - на 100% використовувати зрошувані землі, на сьогодні використовується до 70%. Ми розуміємо, що у нинішній ситуації необхідно підтримувати виробників, які працюють на таких землях», - підкреслив Ігор Швайка під час ознайомлення з роботою  каналів для зрошування земель в Херсонській області.

Міністр поінформував, що до Верховної Ради внесено законопроект щодо підтримки розвитку меліорації та забезпечення електренергією тепличних господарств і підприємств, що здійснюють вирощування продукції на зрошуваних землях.

«Мінагрополітики підтримає цей законопроект. Адже він передбачає зменшення витрат сільгоспвиробників на оплату електроенергії для зрошення. Документ встановлює для сільськогосподарських підприємств, які працюють на зрошуваних землях, теплиць, водогосподарств ціни на електроенергію на рівні, що не перевищує ціни для потужних промислових підприємств – споживачів 1-го класу напруги. Тобто ціна буде нижча. Такий підхід дасть змогу збільшити виробництво сільськогосподарської продукції на зрошуваних землях та сприяти відновленню систем меліорації», - підкреслив Ігор Швайка