У Каховському районі обговорили питання децентралізації влади та реформування місцевого самоврядування

19.05.2014

16 травня 2014 року у трудовому колективі Каховського міжрайонного управління водного господарства були проведені засідання за «круглим столом» на тему: «Проблеми децентралізації влади» та «Концептуальні проблеми реформування місцевого самоврядування в Україні».
Під час заходів були порушені основні проблеми щодо: статусу громад як адміністративно-територіальної одиниці; порядку вирішення питань у сфері адміністративно-територіального устрою; порядку утворення громад, що включають декілька населених пунктів; виходу на новий рівень у наданні соціально-культурних і адміністративних послуг, створення матеріально-фінансової бази її розвиток. Основним гаслом проведених засідань було визначення «децентралізація влади, самодостатність громад - це і є ознаки демократії».
Також в Управлінні на зборах трудового колективу проведено обговорення, щодо змін до Конституції України на реалізацію Реформи місцевого самоврядування та курсу на децентралізацію влади в Україні. За участю керівників і спеціалістів управління обговорення даного питання пройшло і на виробничих дільницях. Працівники Управління підтримали внесені зміни та шлях на децентралізацію влади особливо в частині фінансування регіонів. Дане питання є одним із найактуальніших у сучасних умовах розвитку української державності.