Відбулося засідання колегії Держводагентства

17.04.2014

16 квітня 2014 року відбулося засідання колегії Держводагентства, під час якого розглядалися підсумки діяльності водогосподарсько-меліоративного комплексу за І квартал 2014 року і заходи щодо забезпечення сталого функціонування галузі у ІІ кварталі.
Участь у зазначеному засіданні взяли керівники центрального апарату Держводагентства, начальники обласних і басейнових управлінь водних ресурсів, представники громадських організацій та державних підприємств.
У ході засідання було розглянуто основні напрямки діяльності водогосподарської галузі, проаналізовано хід бюджетного процесу і визначено завдання, які необхідно виконати у ІІ кварталі поточного року.
З доповідями, де було висвітлено аналіз роботи водогосподарсько-меліоративного комплексу за І квартал 2014 року, виступили перший заступник Голови Держводагентства Михайло Яцюк та заступник Голови Держводагентства Олексій Чунарьов.
Зокрема, Михайлом Яцюком було висвітлено блок питань, що стосуються експлуатації водогосподарських систем: підготовка зрошувальних і осушувальних систем до роботи у 2014 році; підготовка до поливного сезону; виконання експлуатаційних заходів; робота гідрогеолого-меліоративних експедицій; використання електроенергії; використання техніки та механізмів; охорона праці; фінанси.
Разом з тим, у своєму виступі Олексій Чунарьов торкнувся питань щодо забезпечення водними ресурсами населення та галузей економіки, аналізу пропуску весняного водопілля на основних річках України, змін у законодавстві, що регулюють водні відносини, здійснення заходів з протипаводкового захисту територій від шкідливої дії вод та ін.
Також було заслухано звіти керівників водогосподарських організацій про роботу та плани за основними напрямками діяльності на наступний період, у яких було закцентовано увагу на основних показниках діяльності організації.