Юрій Одарченко: «Перспективним напрямком для Херсонщини є розвиток зрошення»

15.04.2014

«При існуючому потужному водогосподарському комплексі в області повинні зрошуватися всі наявні поливні землі. Це дасть змогу збільшити валове виробництво продукції рослинництва та забезпечити продовольчу безпеку держави і області», - зазначив голова обласної державної адміністрації Юрій Одарченко під час виїзного засідання робочої групи з питань підвищення ефективності використання меліоративних систем, припинення та недопущення знищення об’єктів, їх інженерної інфраструктури, що відбулося 14 квітня 2014 року у смт Новотроїцьк.
Крім того, в ході засідання, Юрій Одарченко ознайомив присутніх із суспільно-політичною ситуацією, що склалася в області.
Зокрема, він зупинився на питаннях роботи правоохоронних органів щодо недопущення дестабілізації ситуації в регіоні, попередження диверсійних дій і провокацій та забезпечення захисту мирного населення військовими частинами України.
Зі свого боку, заступник голови облдержадміністрації Михайло Мельник відмітив, що наразі меліоративний комплекс області задіяно в поливі 68% площ наявних зрошувальних земель. Крім того, обсяг використання зрошення від проектної потужності Каховської зрошувальної системи становить 78%, Північно-Кримського каналу – 51%.
Також на засіданні виступили керівники сільськогосподарських підприємств, голови районної та сільських рад, які навели позитивні приклади відновлення зрошувальної системи на власному прикладі та зупинилися на питаннях, що потребують вирішення, а саме: укладання довготермінових договорів оренди як запоруки  повернення своїх інвестицій в зрошення, необхідності врегулювання на законодавчому рівні збереження цілісності земельних наділів, дотримання належного рівня води у каналах тощо.