Питання користувачів водних об’єктів розглянули під час засідання робочої групи

24.03.2014

«Сьогодні ми повинні розглянути ряд заяв від громадян, які бажають взяти в користування водні об’єкти. Пам’ятаймо, що наші рішення повинні бути компромісними і, разом з тим, не зачіпати інтереси територіальної громади та інтереси самих заявників», - зазначив заступник голови облдержадміністрації Михайло Мельник під час засідання робочої групи з питань приведення у відповідність до норм діючого законодавства процедури надання у користування на умовах оренди водних об’єктів.
Участь у робочій групі взяли – директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Віталій Ярмак, начальник обласного управління водних ресурсів Єгор Коваленко, заступник начальника Головного управління  Держземагентства в області Оксана Зінова, а також представники Державного агентства рибного господарства України, Державної екологічної інспекції в області та Департаменту екології та природних ресурсів.
Так, на порядок денний було винесено питання п’ятьох заявників. Цільове призначення орендованих земельних ділянок, зазначене у діючому договорі оренди, є риборозведення. В той же час, заявники бажають перекваліфікувати його на «для рекреаційних цілей» або «для цілей, що не передбачають вирощування риби». Так як глибина водойм не дозволяє рибному господарству функціонувати повноцінно, а, відповідно, і сплачувати ту суму податків, що визначена законодавством.
Але, за словами заступника начальника Головного управління  Держземагентства в області Оксани Зінової, цей процес займе багато часу (мінімальний термін – 1,5 років). Тому, за одноголосною згодою членів робочої групи, підприємцям рекомендується залишити у договорах існуюче цільове призначення та поступово займатися переоформленням документації на його зміну.