Відбувся 56-й пуск дніпровської води у Північно-Кримський канал

19.03.2014

Сьогодні, 19 березня 2014 року, відбувся 56-й пуск дніпровської води у Північно-Кримський канал, що традиційно в Україні розпочинає поливний сезон і подачу води до Автономної Республіки Крим.
Пуск дніпровської води з Каховського водосховища у Північно-Кримський канал був здійснений у плановому порядку через Головну споруду каналу, розташовану у м. Таврійськ Каховського району Херсонської області, для подачі води у Херсонську область та Автономну Республіку Крим та забезпечення організації поливів зрошуваних земель і наповнення наливних водосховищ, розташованих на Кримському півострові, які використовуються для потреб питного водопостачання.
Довідково:
Північно-Кримський канал – найдовший у Європі. Його довжина складає 400,5 км, а пропускна спроможність у голові – каналу 294 куб. м/с. Канал забезпечує подачу води на зрошення 343,3 тис. га сільгоспугідь в Автономній Республіці Крим та 101,7 тис. га у Херсонській області, водопостачання міст Керч, Феодосія, Щолкине, Сімферополь, Севастополь, Судак та 54 сільських населених пунктів АР Крим.