Вода - це наша культура і наше життя

12.03.2014

12 березня 2014 року у приміщенні Новокаховського коледжу Таврійського державного агротехнологічного університету провідний інженер з використання водних ресурсів Каховського міжрайонного управління водного господарства Стародубцева Л.В. провела зустріч зі студентами на тему «Зрошення на Херсонщині».
Без зрошення одержати гарний врожай на Півдні України неможливо. Людина шляхом створення меліоративної мережі, каналів та інших гідротехнічних споруд забезпечує водозабір і доведення води на поля. Саме дефіцит природного зволоження на півдні країни у поєднанні з високою забезпеченістю тепловими ресурсами та родючими ґрунтами і є факторами, що обумовлюють розвиток зрошення. Майбутні спеціалісти як ніхто інший розуміють, що водні ресурси є найважливішим фактором господарського розвитку, а джерельно чиста вода - цінним та все більш обмеженим природним ресурсом.
По завершенню зустрічі Лариса Валентинівна відповіла на запитання студентів, тож заключною тезою пролунало: кожен з нас повинен дбайливо ставитись до природи, раціонально використовувати водні ресурси, що не лише покращить екологічну ситуацію, але й створить прекрасний настрій, принесе величезне моральне задоволення, викличе почуття поваги до себе та інших.