Херсонська, Запорізька області та Автономна республіка Крим будуть забезпечені поливною водою - Юрій Одарченко

11.03.2014

Сьогодні, 11 березня 2014 року, з робочим візитом голова обласної державної адміністрації Юрій Одарченко відвідав Херсонські магістральні електричні системи, Каховський та Північно-Кримський магістральні канали, де поспілкувався з представниками силових структур, які їх охороняють.
«Північно-кримський канал забезпечує Херсонщину та АР Крим не лише питною водою, але й поливною. Так, на сьогодні 100 тис. га Херсонських земель та 350 тис. га кримських повністю залежать від функціонування цього об’єкту», - зазначив голова облдержадміністрації Юрій Одарченко. На сьогоднішній день стратегічний об’єкт знаходиться під цілодобовою професійною охороною.
Крім того, очільник області наголосив на тому, що вода до Кримського півострову подаватиметься згідно чітко визначених графіків та не матиме перебоїв. Водопостачання розпочнеться з 19 березня поточного року, оскільки саме в цей день відбудеться урочисте введення Північно-Кримського каналу в експлуатацію.
Разом з  тим, Юрій Одарченко підкреслив велике значення стабільного функціонування Каховського водоканалу, який, до речі, окрім зрошувальних земель Херсонської області, забезпечує водою ще й частину запорізьких. 
«Гарантую всім аграріям Херсонщини, Запоріжчини та Автономної Республіки Крим вчасну подачу води на зрошувальні землі. І наполягаю на негайному початку проведення весняно-польової кампанії. Адже добре відомо, що рівень урожайності, в першу чергу, залежить від вчасних посівів», -  зазначив голова обласної державної адміністрації.