Каховським управлінням виконана певна робота щодо підготовки до поливного сезону 2014 року.

28.02.2014

На сьогоднішній день Каховським управлінням виконана певна робота щодо підготовки об’єктів меліоративного фонду до поливного сезону 2014 року.
Загалом зрошувальна система підготовлена на 84 відсотки від завдання, що відповідає календарним показникам, з них основні: очищення від мулу та підготовка міжгосподарських каналів та ремонт запірно-регулюючої арматури – на 80%,  ремонт насосно-силових агрегатів та насосних станцій – на 84%, бетонні роботи по відновленню облицювання каналів – на 12% і продовжимо при сприятливих погодних умовах.
Ведуться роботи по заміні напірного і технологічного трубопроводу насосної станції №5 Р-1. Закуплені засувки і зворотні клапани, які теж будуть змонтовані найближчим часом на цій насосній. Ведуться роботи по тендерним закупівлям електродвигунів та пристроїв їх плавного пуску. Будуть встановлені вакуумні вимикачі.
Завершуються роботи по ремонту напірного колектора насосної  станції № 2 Р-1.
Після попереднього вегетаційного періоду виникла необхідність у відновленні великої площі бетонного облицювання каналу Р-1-1. За ремонтний період вже вкладено 3,5 кубічні метри монолітної бетонної суміші. При сприятливих погодних умовах будуть виконані роботи по відновленню поперечного профілю на значній ділянці каналу Р-1-1 шляхом перекладання зсунувшихся плит та замоноличенням швів та заплечиків із використанням нових полімерних матеріалів типу "Remmers".