Інформація про роботу щодо погодження дозволів на спеціальне водокористування

25.02.2014

Херсонське обласне управління водних ресурсів здійснює погодження клопотань водокористувачів з обґрунтуванням потреби у воді для отримання дозволу на спеціальне водокористування.
Згідно зі статтею 49 Водного Кодексу України видача дозволу на спеціальне водокористування здійснюється за клопотанням водокористувача з обґрунтуванням потреби у воді, погодженим з центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері розвитку  водного господарства.
Протягом 2013 року відділом водних об’єктів погоджено 592 клопотання з обґрунтуванням потреби у воді.
При роботі з водокористувачами, підготовці договорів на водоподачу надаються рекомендації по раціональному використанню, охороні та відтворенню водних ресурсів.
У приміщенні Дозвільного центру видано 320 клопотань з обґрунтуванням потреби у воді. Всі погодження видані в строки передбачені статтею 4-1 Закону України «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності». Обмін інформації здійснюється через систему у сфері господарської діяльності». Обмін інформації здійснюється через систему електронного документообігу та автоматизованого обміну даними між адміністратором і місцевими дозвільними органами.