До відома водокористувачів

24.02.2014

Згідно ст. 44,ст. 49 Водного Кодексу України водокористувачі, незалежно від форм власності, зобов’язані здійснювати спеціальне водокористування лише за наявності дозволу на спецводокористування.

Спеціальне водокористування за ст.48 Водного Кодексу України - це забір води з водних об'єктів із застосуванням споруд або технічних пристроїв, використання води та скидання забруднюючих речовин у водні об'єкти, включаючи забір води та скидання забруднюючих речовин із зворотними водамиіз застосуванням каналів.
Видача дозволу здійснюється Департаментом екології та природних ресурсів Херсонської обласної державної адміністрації за клопотанням водокористувача з обґрунтуванням потреби у воді, погодженим Херсонським обласним управлінням водних ресурсів.
Консультації щодо погодження клопотання водокористувачів з обґрунтуванням потреби у воді, в разі використання поверхневих вод для отримання дозволу на спеціальне водокористування, можна отримати у відділі водних об’єктів обласного управління водних ресурсів.
Звертаємо увагу керівників сільгосппідприємств і фермерських господарств, що однією з умов укладання договорів про надання послуг з водоподачі на полив сільгоспкультур у 2014 році є наявність дозволу  на спецводокористування.