Херсонська область готова до безпечного пропуску весняного льодоходу

21.02.2014

20 лютого поточного року під головуванням першого заступника голови обласної держадміністрації Єгора Устинова на Каховській гідроелектростанції відбулася нарада про вжиті заходи щодо підготовки області до пропуску льодоходу, повені та паводків у 2014 році. У заході приймали участь і представники Херсонського облводресурсів.
«Необхідно в постійному режимі забезпечувати готовність спеціальної та інженерної техніки та відповідних матеріально-технічних резервів для запобігання, ліквідації будь-яких надзвичайних ситуацій та їх наслідків на території області. Це стосується і Каховської ГЕС, яка є важливим стратегічним об'єктом електроенергетики не тільки для Херсонщини, а й для всієї держави»,- підкреслив Єгор Устинов.
Про готовність до пропуску льодоходу, повені та паводків у 2014 році на території регіону доповів начальник Управління ДСНС у Херсонської області генерал-майор служби цивільного захисту Олександр Мазилін. Він зазначив, що згідно з аналізом гідрометеорологічної ситуації критичної повені в області цього року не очікується. Фахівцями відомства та представниками органів влади здійснено перевірки зливових каналізаційних та дренажних систем населених пунктів, водовідвідних та меліоративних каналів, русел малих річок, водопропускних і гідротехнічних споруд. Перевірки показали, що зазначені об'єкти на 90 відсотків готові до пропуску весняних паводків і повеней. Відповідно сили і засоби аварійно-рятувальної та протипожежної служби цивільного захисту області готові до виконання поставлених завдань на період виникнення паводку і повені.
У свою чергу, Директор Каховської ГЕС запевнив, що гідроелектростанція повною мірою готова до безпечного пропуску весняного льодоходу.