День пам'яті воїнів-інтернаціоналістів: Херсон пам'ятає ...

15.02.2014

15 лютого 2014 року делегація працівників облводресурсів взяла участь у заходах, що проходили у місті з нагоди відзначення 25-тої річниці виведення військ Радянського союзу з Республіки Афганістан. У Херсоні відбувся цілий комплекс заходів, присвячений цьому дню.
Для мешканців міста цей день особливий, адже через афганську війну пройшло понад 3 тисяч жителів Херсонщини, багатьом з них так і не судилося повернутися додому.
Вшанувати пам'ять загиблих на мітинг-реквієм, який пройшов біля пам'ятника воїнам-інтернаціоналістам у херсонському Парку Слави, зібралися кілька тисяч мешканців міста та області. У мітингу взяли участь представники громадських організацій, політичних партій, органів самоврядування та виконавчої влади, керівники області.
У ході мітингу до присутніх зверталися чимало ветеранів-афганців. Серед них і голова обласної організації «Української спілки ветеранів Афганістану» Володимир Столяр.
Урочисту атмосферу заходу доповнила драматична театральна постановка «Ми йдемо...» акторів Херсонського обласного академічного музично-драматичного театру ім. М. Куліша.
Захід завершився хвилиною мовчання на честь загиблих і покладанням квітів до пам'ятника воїнам-інтернаціоналістам.