Начальник Херсонського облводресурсів приймає участь у ході прийому презентацій програм економічного, соціального та культурного розвитку районів

12.02.2014

Протягом 11-14 лютого поточного року в області проходить презентація програм економічного, соціального та культурного розвитку на 2014 рік районів і міст обласного значення. Сьогодні, 12 лютого 2014 року, свої програми презентують Бериславський, Новотроїцький, Нововоронцовський, Нижньосірогозький, Високопільський, Скадовський та Генічеський райони.
«Ми проводимо презентації програм економічного, соціального та культурного розвитку на 2014 рік районів і міст обласного значення з метою правильно скоординувати їх діяльність протягом усього року та надати необхідні рекомендації, які сприятимуть розвиткові районних центрів та всієї області», - зазначив голова Херсонської обласної державної адміністрації Микола Костяк під час прийому презентацій.
Так, зокрема, мета програми Іванівського району полягає у зміцненні соціально-економічного та інвестиційного потенціалу району, нарощуванні обсягів виробництва конкурентоспроможної продукції, створенні умов для розвитку малого і середнього підприємництва, покращенні комунальної інфраструктури, створенні нових робочих місць, підвищенні рівня та якості життя населення.
Відповідно до цього, за словами голови Іванівської районної державної адміністрації Сергія Каністратенка, основні пріоритети соціально-економічного розвитку району будуть спрямовані на розвиток агропромислового комплексу, збільшення обсягів валового виробництва продукції промисловості, сільського господарства, розвиток ефективного зрошуваного землеробства. «А також на розвиток житлово-комунального господарства, поліпшення водозабезпечення населених пунктів, покращення інфраструктури населених пунктів району, реалізації проектів з розвитку альтернативної енергетики, підвищення рівня інвестиційної привабливості та продовження реформи медичної галузі», - доповів голова Іванівської райдержадміністрації.
Зокрема, у розвитку аграрного сектору планується збільшення валової продукції сільського господарства від 238,5 млн грн (у минулому році) до 339,5 млн грн (у 2014 році), а темп розвитку виробництва сільськогосподарської продукції збільшиться на 12% та становитиме 142,3%. Разом з цим, збільшиться валова продукція рослинництва з 173,2 до 268,3 млн грн та тваринництва з 65,2 до 71,2 млн грн.
Окрім того, у районі заплановано реалізацію ряду програм. Зокрема, у промисловий комплекс впроваджуватиметься інвестиційний проект з розвитку альтернативної енергетики, а саме будівництво вітроелектростанцій. Зекономлені кошти планується використати на реконструкцію доріг, освітлення вулиць та облаштування зони відпочину.
Окрім Іванівського успішно були презентовані та ухвалені програми Великолепетиського та Чаплинського районів.