За дорученням Держводагентства України водогосподарські організації встановили посилене чергування на виробничих об’єктах

29.01.2014

За дорученням Державного агентства водних ресурсів України водогосподарські організації встановили посилене чергування спеціалістів на водогосподарських об’єктах.
Державне агентство водних ресурсів України у зв’язку з ускладненням погодних умов та з метою забезпечення безперебійного функціонування найважливіших водогосподарських об’єктів, у першу чергу потенційно-небезпечних, та для забезпечення їх підготовки до безаварійної роботи під час проходження повеневих і паводкових вод доручило водогосподарським організаціям, що належать до сфери його управління, забезпечити встановлення з 27 січня 2014 року посиленого чергування відповідальних спеціалістів водогосподарських організацій на виробничих об’єктах, захисних та головних насосних станціях, в експлуатаційних управліннях і дільницях, на водозабірних спорудах, енергетичних об’єктах тощо.
Забезпечити безумовне виконання рішень Держводагентства щодо пропуску повені та паводків, дотримання встановлених режимів роботи водогосподарських систем (каскадів ставків), водосховищ. Активізувати роботу щодо обстеження технічного стану та проведення ремонтних робіт на гідротехнічних спорудах, дамбах та інших водогосподарських об’єктах, які знаходяться в державній власності. Посилити роботу з місцевими органами виконавчої влади щодо безпечного утримання споруд, які знаходяться у комунальній власності.
Виконання зазначених заходів керівникам водогосподарських організацій взяти під особистий контроль, визначити відповідальних спеціалістів, затвердити графіки їх чергувань та провести установчі наради з порушеного питання.
У разі виникнення або загрози надзвичайних ситуацій на водогосподарських об’єктах невідкладно інформувати в установленому порядку Кризовий центр Держводагентства та відповідні територіальні органи, які входять до єдиної державної системи запобігання і реагування на надзвичайні ситуації техногенного та природного характеру.