Пріоритети роботи Херсонського обласного управління водних ресурсів на 2014 рік

10.01.2014

Головою Херсонської державної адміністрації погоджені пропозиції Херсонського обласного управління водних ресурсів щодо пріоритетів роботи на 2014 рік. Робота облводресурсів у 2014 році буде спрямована на реалізацію у межах області державної політики щодо розвитку водного господарства і меліорації земель, використання, збереження та відтворення поверхневих водних ресурсів, експлуатації державних меліоративних систем, забезпечення населення і галузей економіки водними ресурсами; виконання загальнодержавних і регіональних програм щодо розвитку меліорації земель і поліпшення екологічного стану зрошуваних угідь, захисту від шкідливої дії вод сільських населених пунктів, інженерних комунікацій, сільськогосподарських угідь та інших об’єктів.

ПОГОДЖЕНО:
Голова Херсонської обласної
державної адміністрації
М.М.Костяк
16.12.2013р.

Пріоритети роботи Херсонського обласного управління водних ресурсів на 2014 рік

  1. Реалізація у межах області державної політики щодо розвитку водного господарства і меліорації земель, використання, збереження та відтворення поверхневих водних ресурсів, експлуатації державних меліоративних систем, забезпечення населення і галузей економіки водними ресурсами.
  2. Організація виконання загальнодержавних і регіональних програм щодо розвитку меліорації земель і поліпшення екологічного стану зрошуваних угідь, захисту від шкідливої дії вод сільських населених пунктів, інженерних комунікацій, сільськогосподарських угідь та інших об’єктів.
  3. Організація робіт з експлуатації, капітального та поточного ремонту меліоративних систем, протиповеневих водогосподарських споруд та інших об'єктів міжгосподарського значення, водосховищ, групових сільських водопроводів, впровадження планового водокористування і забезпечення раціонального використання водних ресурсів.
  4. Забезпечення безперебійної подачі води сільгосптоваровиробникам області відповідно до укладених з ними договорів на послуги з подачі води на зрошення.
  5. Проведення заходів, пов'язаних з попередженням шкідливої дії вод і ліквідацією її наслідків, включаючи протипаводковий захист сільських населених пунктів та земель області.
  6. Здійснення моніторингу стану поверхневих вод, зрошуваних та прилеглих до них земель, підтоплених територій у зоні впливу меліоративних систем, водних об’єктів відповідно до Програми державного моніторингу довкілля в системі Держводагентства.
  7. Здійснення організаційних заходів щодо надання у користування на умовах оренди водних об’єктів, розташованих на території області.
  8. Розробка заходів щодо екологічного оздоровлення річок, прийняття участі у їх реалізації, а також здійснення спостереження за станом цих водних об’єктів, гідротехнічних споруд та дотриманням режимів роботи водосховищ, водогосподарських систем, надання у межах повноважень пропозицій до програм соціально-економічного розвитку регіону.
  9. Здійснення державного обліку водокористування.
  10. Організація екологічних акцій присвячених до Дня Дніпра, Дня малих річок, Дня води, Дня Довкілля, До чистих джерел та інших.


Начальник Херсонського обласного
управління водних ресурсів Є.Коваленко