Громадська рада при Херсонському облводресурсів підвела підсумки роботи за 2013 рік

25.12.2013

19 грудня 2013 року відбулось засідання Громадської ради при Херсонському облводресурсів. На обговорення були винесені питання, що стосуються підведення підсумків роботи Громадської ради за 2013 рік та затвердження плану її роботи на 2014 рік.
Заступник голови Громадської ради при облводресурсів Ємченеко Г.В. проінформував про те, що Громадська рада працювала в поточному році згідно визначеного і прийнятого плану.
Протягом року проведено 4 засідання Громадської ради з розглядом різноманітних питань. На обговорення були винесені наступні питання:

  • Підвищення водозабезпеченості балки Великі Сірогози та покращення екологічного стану ландшафтного заказника місцевого значення «Балка Великі Сірогози».
  • Реалізація завдань щодо покращення якості води Інгулецької зрошувальної системи і поліпшення еколого-меліоративного стану зрошуваних земель.
  • Дотримання вимог положень Земельного кодексу та закону України «Про меліорацію земель» щодо використання зрошуваних земель в умовах реформування аграрного сектору.
  • Про забруднення басейну річки Дніпро стічними водами через недосконалість та зношеність систем водовідведення населених пунктів Херсонської області.
  • Збереження, охорона і раціональне використання водних ресурсів Херсонської області, створення прибережних смуг та винос водоохоронних зон в натуру.

Протягом року Громадська рада при Херсонському облводресурсів підготувала ряд звернень. А саме:

  • до Нижньосірогозької районної державної адміністрації та Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Херсонській області з метою вирішення проблеми підвищення водозабезпеченості балки Великі Сірогози. На дане звернення була отримана відповідь від Нижньосірогозької РДА про роботу щодо вирішення порушеного питання з урахуванням рекомендацій Громадської ради при облводресурсів.;
  • до голів районних державних адміністрацій в Херсонській області з метою роботи над питанням встановленням меж прибережних захисних смуг;
  • до управління житлово-комунального господарства Херсонської обласної державної адміністрації щодо питання стрімкого розвитку процесу забруднення поверхневих водних ресурсів внаслідок зниження ефективності роботи очисних споруд області.

Члени громадської ради впродовж року приймали активну участь у масових публічних заходах, які проводилися в регіоні, культурно-мистецьких святкуваннях.
Херсонським облводресурсів надана необхідна допомога в організаційному становленні, забезпеченні приміщення, телефонним зв`язком, відкриттям сторінки на сайті облводресурсів, публічним представленням. Громадська рада працювала на рівні максимальної участі всіх представлених членів та в умовах раціональної колегіальності.