Водогосподарські організації області провели тиждень права

16.12.2013

На виконання п.3 наказу Держводагентства України від 30.09.2013 року №144 «Про затвердження Плану заходів з проведення у 2013 році Всеукраїнського тижня права» у Херсонському управлінні водних ресурсів та підвідомчих йому організаціях з 09 по 13 грудня було проведено тиждень права.
Через мережу юридичних клінік, зокрема, було організовано надання безоплатної первинної допомоги населенню. Так, 12 та 13 грудня проведено чергування юрисконсультів облводресурсів в Юридичній клініці при Херсонському Державному університеті. За цей період була надана первинна правова допомога населенню з питань реалізації конституційних прав людини, та допомога у написанні позовних заяв громадян до суду. Крім того, було проведено навчання для працівників водних ресурсів на тему: «Конституційні права і свободи людини та громадянина».
Юрисконсультами підвідомчих Херсонському облводресурсів організацій також надавались юридичні консультації та проводились навчання з працівниками управлінь з питань реалізації і захисту прав людини. Серед тем, що обговорювались: «Реалізація права на судовий захист прав і свобод людини й громадянина в Україні», «Право жінок на свободу від насильства», «Конституційні гарантії захисту та практичного здійснення прав і свобод людини і громадянина в Україні» та інші.