Якісний ремонт – запорука надійної роботи насосних станцій

19.12.2013

Після закінчення поливного періоду у водогосподарських організаціях області розпочато підготовку насосних станцій зрошення до поливного періоду 2014 року.
Зокрема, згідно плану-графіку, у Чаплинському управлінні водного господарства, підлягають ремонту 32 насосні станції зрошення, 196 насосних агрегатів, та 32 трансформаторні підстанції. Планується просочення лаком 50 шт. електродвигунів на базі цеху «Електроремонт» смт. Тавричанка Каховського району для збільшення надійності та строку їх експлуатації.
За рахунок залучення водокористувачів, у 2014 році очікується збільшення площі зрошувальних земель, тому після тривалої консервації будуть введені в експлуатацію насосні станції № 16 по каналу Р-2, № 13 по каналу Р-2-1. Для своєчасного пуску та безперебійної роботи насосних станцій, проводяться роботи по відновленню механізмів, здійснюється перевірка, ремонт та налагодження насосно-силового обладнання. Для достовірного обліку електроенергії встановлено електролічильники типу «Елвін» багатотарифного обліку електроенергії.
На даний час, на підставі діючої «Інструкції по консервації електрообладнання насосних станцій на осінньо-зимовий період», в якій вказано порядок консервації підстанційного обладнання, щитових та машинного залу, завершені роботи по консервації насосних станцій зрошення. Проведено огляд насосно-силового обладнання, трансформаторних підстанцій та складені дефектні акти щодо потреби запасних частин та матеріалів для подальшого ремонту.
Своєчасний та якісний ремонт насосно-силового обладнання – запорука безперебійної роботи насосних станцій зрошення в 2014 році, який буде закінчено вчасно, згідно розроблених графіків.