Каховська гідрогеолого-меліоративна експедиція дбає про осіб з обмеженими фізичними можливостями

29.11.2013

Центральні і місцеві органи влади в Україні усвідомлюють, що людям з обмеженими фізичними можливостями потрібно насамперед забезпечити безперешкодне пересування у просторі. Без цього безглуздо говорити про медичну, трудову реабілітацію, повну інтеграцію інвалідів у суспільстві.
З метою подальшої реалізації державної політики із створення безперешкодного життєвого середовища для осіб з обмеженими фізичними можливостями та інших маломобільних груп населення і на виконання положень статті 9 Конвенції ООН про права інвалідів Постановою Кабінету Міністрів України від 29 липня 2009 року №784 було затверджено план заходів щодо створення безперешкодного життєвого середовища для осіб з обмеженими фізичними можливостями та інших маломобільних груп населення на 2009-2015 роки «Безбар'єрна Україна».
На виконання цього плану проводиться робота щодо облаштування засобами безбар’єрності об’єктів соціальної інфраструктури. Одним із засобів безбар’єрності являється облаштування в’їздів та входів до будівель підприємств, установ та організацій пандусами.
Установка пандусів в організаціях багатьох міст України принесла величезну користь. Пандуси, вхідні двері, які мають достатню ширину для безперешкодного доступу - все це полегшує пересування маломобільних груп населення. А там, де це виявилося неможливим, обладнали кнопку виклику.
Каховська гідрогеолого-меліоративна експедиція розробила і втілює у життя власний план заходів щодо створення безперешкодного життєвого середовища для осіб з обмеженними фізичними можливостями.
Так, наприклад, територія Каховської ГГМЕ не огороджена бордюрами, встановлений стаціонарний пандус має правильний градус нахилу. При необхідності взимку він посипається піском, заборонено його захаращення велосипедами та іншими предметами.
Ми розуміємо, що усвідомлення необхідності створення безбар’єрного середовища повинно бути не лише на рівні держави, а й на рівні людської свідомості, її неможливо вирішити миттєво директивним порядком.