Село Богом дане на щастя

27.11.2013

Пісенною здравицею вокального ансамблю «Кучерики» та традиційним розкішним короваєм, котрий гостинно подали Костогризівському сільському голові Сергію Срібному, розпочалася концертна програма для гостей та мешканців Богданівки з нагоди відзначення Дня села.
У Богданівці День села відзначався вперше.
Гортаються сторінки нетривалої, лише понад 100 років, але багатої на події і факти, історії Богданівки. Хвилиною мовчання присутні на урочисто-святковому заході вшанували пам'ять полеглих на фронтах Великої Вітчизняної війни - тих, кому вони завдячені за визволення від фашистських загарбників. Голова районної організації воїнів-інтернаціоналістів Костянтин Мєшков і житель Богданівки воїн-афганець Василь Перемежко, сторож Богданівської ЕД Каховського МУВГ, запевнили, що гідно нестимуть вахту пам’яті про славетний подвиг героїв-визволителів.
Богданівці вітали й старійшин села – людей з сивиною на скронях, життєвий шлях яких є повчальною книгою для молодих поколінь. Оплески і квіти були адресовані і найменшим жителям населеного пункту, які цього року тільки-но народилися. Гостями свята стали й золоті ювіляри – подружжя Білобровки, котрі прожили разом півстоліття.
Пісенні вітання дарували землякам юні солісти ансамблю «Кучерики».
Вони адресувалися і спонсорам свята, завдяки яким воно власне і відбулося. Сердечну вдячність від імені сільської громади висловили меценатам, а саме: агрофірмі «ГАВАН», яка опікується місцевою школою, і фермерському господарству «Байдюк», яке підтримує всю соціальну сферу села – медпункт, школу, клуб. Крім того, Олег Байдюк, водій автотранспортних засобів Богданівської ЕД Каховського МУВГ, шефствує над ансамблем «Кучерики». А воїни-афганці знайшли в його особі однодумця і спільника у здійсненні патріотичних починань, тож цього дня йому було урочисто вручено медаль за благодійність від районного товариства воїнів-афганців. Відчутну допомогу сільській громаді надає і начальник Каховського міжрайонного управління водного господарства Олександр Бруштеля.
Свято пройшло весело і дружньо, на ньому була невимушена атмосфера, позитивні емоції та піднесений настрій.