На Міжнародному Екологічному Форумі вирішували питання раціонального використання природних ресурсів

25.11.2013

Вже традиційно Форум виступає ефективним дискусійним майданчиком для обміну досвідом з питань раціонального природокористування, пошуку шляхів вирішення проблем охорони навколишнього середовища, зміцнення екологічної безпеки регіону, формування екологічної свідомості та культури.
Проведення у поточному році ювілейного п’ятого Міжнародного Екологічного Форуму «Чисте місто. Чиста ріка. Чиста планета» знаково. 2013 рік проголошено в Україні Роком спорту та екології, а також Роком дитячої творчості.
Організація Об’єднаних Націй з питань освіти, науки та культури оголосила 2013 рік Міжнародним роком водного співробітництва, на протязі якого країни світу повинні об’єднати зусилля для того, щоб зробити водні ресурси доступними для всіх мешканців планети.
Серед питань, які були винесені на розгляд учасників ювілейного Форуму: комплексне і раціональне використання водних ресурсів, об’єктивність «озеленення» національної економіки, екологія агропромислового комплексу та міських систем, екологічний менеджмент рекреаційними ресурсами, регіональна та національна освіта в інтересах стійкого розвитку.
Форум тривав протягом двох днів, 21-22 листопада 2013 року, у приміщенні обласної наукової бібліотеки ім.. О.Гончара і включав: пленарне засідання, круглі столи, інформаційні семінари, засідання дискусійних клубів, підведення підсумків екологічних конкурсів, акцій, проектів за участю провідних експертів в галузі екології, широкого кола вчених, представників бізнесу та державних органів влади, наукових та навчальних закладів, міжнародних та суспільних організацій.
Так, під час проведення засідання круглого столу на тему «Комплексне управління водними ресурсами. Міжнародний досвід інтегрованого підходу до вирішення проблем», одним із модераторів якого виступив начальник Херсонського обласного управління водних ресурсів, піднімались питання щодо виконання завдань передбачених комплексною програмою розвитку водного господарства Херсонської області до 2020 року; інтегрованого планування відновлення та сталого використання місцевих водних ресурсів на сільських територіях; деяких особливостей варіації забарвлення Pelophylax Ridibundus и Pelobates Fuscus у Нижньому Придніпров’ї; оцінки екологічного стану пониззя Дніпра та багато інших актуальних тем з даної тематики.