Розроблені та затверджені Методичні рекомендації щодо надання у користування на умовах оренди водних об’єктів

20.11.2013

З метою упорядкування діяльності щодо надання водних об’єктів, розташованих на території області, у тимчасове користування на умовах оренди розроблено відповідні Методичні рекомендації.
З метою упорядкування діяльності щодо надання водних об’єктів, розташованих на території області, у тимчасове користування на умовах оренди, відповідно до Закону України «Про аквакультуру» та статті 51 Водного кодексу України обласною робочою групою з питань приведення у відповідність з нормами чинного законодавства процедури надання у користування водних об’єктів на умовах оренди, утвореній розпорядженням голови обласної державної адміністрації від 28 серпня 2013 року №534, розроблено Методичні рекомендації щодо механізму надання у користування водних об’єктів на умовах оренди.
Розпорядженням голови обласної державної адміністрації від 18.11.2013 року № 761 «Про організаційні заходи щодо надання у користування на умовах оренди водних об’єктів, розташованих на території області» Методичні рекомендації були затверджені.
Зазначене розпорядження врегулює питання надання в оренду водних об’єктів, а також допоможе визначити реальний стан водних об’єктів і ефективність їх використання.
Станом на 01 листопада 2013 року управлінням облводресурсів погоджено 25 договорів на оренду водних об’єктів.