Робота облводресурсів щодо відновлення природних джерел в області триває

20.11.2013

Працівники Херсонського обласного управління водних ресурсів та підвідомчих йому водогосподарських організацій, намагаючись привернути увагу суспільства до проблеми водних ресурсів і запобігти зникненню природних джерел - вкрай необхідних для життєдіяльності людини, активно ведуть пошуки водних джерел на територій області для їх облаштування і території навколо.
Серед екологічних проблем, з якими зараз зіткнулася Україна – особливо гостро на сьогодні стоїть питання забезпечення населення питною водою. Перш за все, це обумовлено недостатньою забезпеченістю країни водними ресурсами, а з іншого боку - низьким рівнем екологічної свідомості нашого суспільства, що призвело до значного забруднення поверхневих і підземних джерел водопостачання.
Беручі до уваги подібні факти і розуміючи, що на сьогодні вирішити проблеми водних ресурсів без залучення широкого колу громадськості неможливо, водогосподарські організації області, здійснюючи низку водоохоронних заходів на водних об’єктах, вважають одним із пріоритетних завдань – пропаганду екологічних знань і екологічне виховання населення.
Зокрема, впроваджуючи за власною ініціативою проект по відновленню природних водних джерел в області, водогосподарники сподіваються, що їх особистий приклад приверне увагу суспільства до проблеми водних ресурсів і застереже людей від необдуманих вчинків, що можуть нанести шкоду природі.
За останні роки водогосподарники області відновили та упорядкували 62 природних джерела на території Херсонської області. Працівники водного господарства, виконуючи цю роботу, мають на меті не лише розчистити виток джерела, а й зробити максимально зручним його для використання: облаштовують територію навколо, висаджують дерева та кущі, обладнують клумби, будують альтанки, встановлюють лави та столи для зручного відпочинку
У поточному році згідно з плану-графіку заплановано відновити 5 джерел та криниць. На сьогодні упорядковано вже 6 природних джерел, які розташовані в Бериславському, Новотроїцькому, Генічеському, Цюрупинському районах та в м. Нова Каховка.