Водогосподарники проводять консервацію гідротехнічного обладнання

13.11.2013

Поливний сезон 2013 року завершено. Опорожнення каналів зрошувальної мережі сповіщає, що попереду у водогосподарників Херсонщини напружена і відповідальна робота по підготовці міжгосподарських зрошувальних систем до наступного поливного сезону.
У цей період особливу увагу водогосподарники приділятимуть виконанню ремонтно-доглядових робіт на відкритій зрошувальній мережі, ремонту насосно-силового та енергетичного обладнання, реконструкції водозабірних і напірних трубопроводів.
Зокрема, забезпечуючи стовідсоткову гарантію збереження від зазіхань «металістів» та готовності гідротехнічних споруд працювати, безперебійно подаючи воду на зрошення, спеціалісти підлеглих облводресурсів водогосподарських організацій за допомогою газозварювального обладнання знімають фактично усі металеві частини гідротехнічних споруд. Далі транспортують їх до промислових баз виробничо-експлуатаційних ділянок управлінь водного господарства для проведення ремонту та зберігання.
Звільнення мережі міжгосподарських каналів від води також дозволяє водогосподарникам розпочати роботи по очищенню їх від сміття та мулу.