За «Безбар’єрну Україну»!

06.11.2013

Підвищення рівня та якості зайнятості інвалідів є одним з пріоритетів державної соціальної політики щодо цієї категорії громадян.
Державою визнано, що саме трудова діяльність відіграє особливу роль у процесі інтеграції людей з особливими потребами до суспільного життя, допомагаючи їм відчути власну потребу як з боку родини, так і суспільства в цілому, пом’якшити наслідки інвалідності, поліпшити власний матеріальний добробут завдяки отриманню заробітної плати, забезпечити повноцінну реабілітацію.
Так, у Каховському міжрайонному управлінні водного господарства з особливою теплотою та відповідальністю піклуються про колег з обмеженими фізичними можливостями. Вони регулярно отримують матеріальну допомогу на оздоровлення від адміністрації та профспілкового комітету управління. Згідно плану-графіку розробленого профспілкою проводиться обстеження їх побутових умов для подальшої організації допомоги.
Наявні на сьогодні перешкоди у транспорті чи будівлях є перепоною не лише для людей з обмеженими фізичними можливостями, вони стають суттєвим бар'єром також для літніх людей із паличкою, громадян, що тимчасово змушені ходити з милицями, чи матерів із немовлятами у дитячих колясках.
У Каховському управлінні розроблено графік особистого прийому осіб з обмеженими фізичними можливостями, обладнано пандусом вхід до приміщення управління, біля будівлі управління розташовано майданчик для паркування їх автотранспортних засобів.
Безбар'єрне середовище вигідне і потрібне всім.