Пріоритетним завданням є реконструкція та модернізація меліоративних систем області – Микола Костяк

22.10.2013

«В умовах посушливого клімату гарантом високих врожаїв може бути лише ефективне використання зрошувальних систем», - наголосив голова обласної держаної адміністрації Микола Костяк під час розширеної наради південних регіонів України з питань Стратегії розвитку агропромислового комплексу на півдні України в умовах зміни клімату, яка відбулась сьогодні, 22 жовтня, у місті Каховка за участю першого заступника Міністра аграрної політики та продовольства України Івана Бісюка.
Під час свого вступного слова Микола Костяк акцентував увагу на важливості проведення подібного заходу для всіх південних регіонів, а також зазначив, що сьогодні одним із пріоритетних завдань є реконструкція та модернізація об’єктів міжгосподарських та внутрішньогосподарських меліоративних систем області.
За попередніми даними Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації, в регіоні налічується 426,8 тис. га площ зрошувальних земель, або 21,6% від загальної площі сільгоспугідь. А за рахунок організаційних заходів, залучення інвестицій площі використання зрошення в поточному році досягли 291,5 тис. га.
Іван Бісюк, в свою чергу, наголосив на тому, що Херсонська область перша в Україні розробила комплексну програму розвитку водного господарства на період до 2020 року, яка вже реалізується. Сільгоспвиробниками та інвесторами за період дії Програми вкладено більше 250 млн грн власних коштів на відновлення внутрішньогосподарських меліоративних систем та придбання більше 160 одиниць дощувальної техніки.
«Об’єднавши зусилля держави, місцевої виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, ми забезпечимо сталий соціально-економічний розвиток регіону та створимо гідні умови життя мешканців області», - додав Микола Костяк.

(oda.kherson.ua)