На Херсонщині найкраще використовується крапельне зрошення - перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства

22.10.2013

«В умовах зміни клімату на півдні нашої країни нам необхідно застосовувати весь можливий потенціал для вирощування продукції, у якій зацікавлена вся Україна. Найкраще у цьому плані сьогодні працює Херсонщина», - наголосив перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Іван Бісюк, перебуваючи сьогодні з робочим візитом в Херсонській області.
Так, у рамках візиту перший заступник Міністра відвідав фермерське господарство «Труд» у с.Кам’янка Каховського району, де ознайомився із роботою сучасного овочесховища із застосуванням новітніх технологій, і крапельного зрошування зокрема.
«Якщо в державі сьогодні 62 тис.га крапельного зрошення, то Херсонщина має 30 тис.га, тобто 50%. Тому важливо знайти всі шляхи і механізми для того, щоб використати систему крапельного зрошування під ті кліматичні умови, які складаються сьогодні» , - резюмував Іван Бісюк.
Довідка. Фермерське господарство «Труд» с.Кам’янка Каховського району функціонує з 1992 року. Одна із основних його особливостей – обробка земель крапельним зрошенням. Площа крапельного зрошення становить 176 га.
На території господарства знаходяться сучасне овочесховище, що введене в експлуатацію з 2008 року. Фермерське господарство «Труд» містить 10 камер в овочесховищі загальною місткістю 4 тис. тонн.
ФГ «Труд» співпрацює з відомими вітчизняними та зарубіжними товаровиробниками, що зацікавлені у їхній продукції.

(oda.kherson.ua)