Відбувся урочистий мітинг з нагоди відзначення п’ятдесятиріччя з дня приходу дніпровської води у Крим

17.10.2013

17 жовтня 2013 року біля пам’ятного знаку на честь будівельників Північно-Кримського каналу в парку у Турецького валу відбувся урочистий мітинг з нагоди відзначення п’ятдесятиріччя з дня приходу дніпровської води у Крим.
У Південному регіоні України на Херсонщині та в АР Крим цей день можна з впевненістю назвати “Днем дніпровської води”, адже 50 років тому через Північно-Кримський канал вперше до жителів АР Крим прийшла дніпровська вода. Значущість Північно-Кримського каналу складно переоцінити ,адже він є головною водною артерією Криму та на 80% забезпечує водними ресурсами його жителів. Важливим прихід дніпровської води є для кримським аграріїв, оскільки за кліматичними показниками півострів - зона недостатнього зволоження, тому близько 90% води для потреб зрошування надходить з Північно-Кримському каналу, до плану якого щорічно включається біля 140,2 тис. га зрошуваних земель.
Незважаючи на осінню погоду святкові заходи пройшли у теплій атмосфері за участю ветеранів будівництва каналу, начальників водних господарств та представників органів влади.