Працівники Херсонського облводресурсів взяли участь у загальноміських святкових заходах присвячених Дню українського козацтва

14.10.2013

Святковий молебень у церкві Святого Великомученика Георгія Побєдоносця Української православної церкви, опускання представниками козацьких громад Херсонщини вінків на води Дніпра в пам'ять загиблих козаків усіх часів, посвята в козаки молодого покоління, а також концерт з козацько-патріотичною тематикою та куштування козацького кулішу, - ось так сьогодні відзначали у місті свято Покрови Пресвятої Богородиці та День українського козацтва.
У святковому заході взяли участь заступник голови обласної державної адміністрації – керівник апарату Валерій Михайлов, заступник керівника виконавчого апарату - керуючий справами обласної ради Валерій Григоренко, заступник голови Координаційної Ради сучасного козацького руху при облдержадміністрації Олег Сінаєв, та козацькі формування (Херсонський Кіш Українського козацтва, Українське реєстрове козацтво, Соборне козацтво «Січ», Козацтво Нової України).
«Козацтву належить особливе місце в історії України, бо саме воно було тією силою, яка активно впливала на історію України в усі часи, - підкреслив заступник голови облдержадміністрації – керівник апарату Валерій Михайлов у своєму вітальному слові.
А світле та радісне свято Покрови Пресвятої Богородиці, за словами Валерія Михайлова, завжди духовно об’єднувало наш народ, живило його вірою у повсякчасне заступництво Божої Матері за людській рід, мир і добро на усій землі. Саме тому їх святкування проходить в один день. «У ці великі для нашого народу свята я бажаю усім бути патріотами своєї країни, свого народу та своєї віри», - сказав Валерій Михайлов.
Разом з тим, глядачі мали змогу побачити феєричне дійство, яке розгорнулося на площі перед музично-драматичним театром ім. М.Куліша. Тут був і показовий виступ «Почесної козацької варти», і українські народні співи й танці у виконанні учнів музичного училища, обласного Палацу дитячої та юнацької творчості, Херсонської обласної філармонії, музично-драматичного театру ім. М.Куліша.
Також активістів козацького руху відзначили почесними грамотами, а молодим козакам вручили реєстрові грамоти, що підтверджують прийняття присяги на вірність козацтву.