Херсонщина підтримує заходи присвячені Дню малих річок і бере в них активну участь

07.10.2013

Протягом вересня місяця по всій території України проходять екологічні акції присвячені Дню малих річок і водойм. Тисячі людей чистять береги річок, озер і ставків, визначають забрудненість води, саджають дерева, організовують інформаційні компанії на захист проектів «Чисті річки».
Рік від року екологічна акція набуває все більший масштаб. Разові заходи поступово переростають в довгострокові програми. Небайдужі люди беруть під свою опіку ділянки річок, за чистотою яких стежать постійно, а не тільки один місяць на рік. Мета руху чистильників річок полягає не тільки в тому, щоб очистити прилеглі до їх населеного пункту водойми і надалі не допускати їх забруднення, але і в тому, щоб сформувати активне ставлення до екологічних проблем з боку суспільства, особливо з боку підростаючого покоління.
Так, наприклад, Каховським міжрайонним управлінням водного господарства спільно з відділами освіти Каховської райдержадміністрації та Новокаховської міської ради проведено акцію по очистці берегової зони ставку-накопичувачу «Чорна Долина»… А силами працівників Генічеського управління водного господарства було ліквідоване стихійне сміттєзвалище у прибережній смузі ставка на території Новоолексіївської сільської ради. В Каланчацькому районі селищі Каланчак та селі Новоолександрівка організовано проведення екологічної акції серед місцевого населення з очистки берегів р.Каланчак.
У загальноосвітніх навчальних закладах Великоолександрівсько району до Дня Малих річок у поточному році було проведено конкурс малюнку та фотовиставка на тему «Інгулець – окраса нашого села».